Omiń menu i przejdź do treści strony
Dekoracyjny pattern z budynków

Jubileusz Miasta Słupska

Jubileusz Miasta Słupska
Dekoracyjny pattern z budynków

Jubileusz Miasta Słupska

Jubileusz Miasta Słupska

Aktualności

Dym na Wodzie i Rafał Niewiarowski z nagrodą!

Prezydentka Słupska Krystyna Danilecka-Wojewódzka oraz właściciel Dymu na Wodzie Rafał Niewiarowski - trzymają ramkę/nagrodę z napisem Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej, Rafał Niewiarowski Restauracja Dym na Wodzie

Jakiś czas temu Pani Krystyna Danilecka-Wojewódzka Prezydentka Miasta Słupska się z człowiekiem, znanym w Słupsku i regionie, którego pasja, miłość do sztuki kulinarnej, umiejętności zarówno organizacyjne jak i menadżerskie tworzą jego osobowość i miejsca, do których nas zaprasza i które tak chętnie odwiedzamy.

Rafał Niewiarowski, szef kuchni i właściciel Restauracji ,,Dym Na Wodzie" (początkowo lokalizacja ustecka, od kilku już lat słupska) znalazł się niedawno na liście laureatów Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej. Jest to ważny tytuł i wyróżnienie, zwłaszcza z uwagi na fakt zasiadania w kapitule przedstawicieli mediów branżowych, profesjonalistów, którzy wyłonili grono wybitnych przedstawicieli świata sztuki kulinarnej, w tym Dym Na Wodzie i Pan Rafał.

Cieszymy się, że  w naszym mieście możemy korzystać z tak ciekawej oferty ludzi, którzy szanują klientów, własną pracę i pasję, którą wyznacza jakość. Rafał Niewiarowski znany jest ze swojego umiłowania, w gastronomii, do lokalności, tradycji i właśnie jakości.  Doskonale potrafi wyczuć i wypośrodkować ofertę kulinarną - znaleźć tzw. złoty środek między tym, co klienci lubią, do czego są przyzwyczajeni z właśnie kuchnią tradycyjną, lokalną, ale też z zauważeniem trendów światowych i chęci poznawania nowych smaków.

Ale Rafał Niewiarowski to nie tylko właściciel restauracji polecanej przez znanego Roberta Makłowicza czy osoba mogąca poszczycić się rekomendacją przyznaną przez Slow Food (oznacza to, że restauracja wykorzystuje w kuchni świeże produkty lokalne, a oferta tworzona jest ze zwróceniem szczególnej uwagi na sezonowość.). To wielki pasjonat historii, nie tylko lokalnej, także archeologii; interesują go czasy starożytne, dokonania ówczesnych cywilizacji i to, jak osiągnęły tak wielkie zdobycze naukowe. To również człowiek zakochany w muzyce, wcześniej może bardziej rockowej i ciężkiej, ale doceniający także pewien rodzaj refleksji, romantyzmu i elementu życiowego (np. w warstwie tekstowej).

Ciekawy człowiek, który jak sam podkreśla życzy branży gastronomicznej tego, by się rozwijała, byśmy wszyscy rozwijali w sobie świadomość kulinarną i chęć poznawania różnych propozycji w tym obszarze. Ma też podejście bardzo racjonalne i wie, że nie zawsze nasze zasoby pozwalają nam na wielkie eksperymentowanie, jednak to są jego marzenia i życzenia tak dla klientów, jak i właścicieli restauracji, pracowników, szefów kuchni - byśmy mieli możliwości i chcieli sięgać po to, co nie do końca znane, ale zaprasza nas do przygody i odkrywania, poprzez kuchnię tradycji, zwyczajów, ludzi ...  a tak naprawdę świata i nas samych.

Rafał Niewiarowski trzyma ramkę z napisem Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej, Rafał Niewiarowski Restauracja Dym na Wodzie

Potrójny Jubileusz Miasta Słupska

Potrójny Jubileusz Miasta Słupska

Zapraszamy wszystkich do wspólnego świętowania!

Potrójny Jubileusz Miasta Słupska
Uczestnicy Biegu na Wieżę na wspólnym zdjęciu na dziedzińcu słupskiego ratusza.
Bieg na Wieżę po raz trzeci

Bieg na Wieżę po raz trzeci

Zapraszamy do uczestnictwa w kolejnej edycji Biegu na Wieżę.

Bieg na Wieżę po raz trzeci

Kalendarz wydarzeń

Symbol uwagi Alert!
Dzieje się w Słupsku! Zaplanuj czerwiec pełen rozrywki i inspirujących spotkań!
Słupski Jarmark Wakacyjny 2025 - przyjmujemy zgłoszenia wystawców!
Raport o stanie Miasta za 2024 rok - zachęcamy do zapoznania się z jego treścią TUTAJ.