SZKOŁA GOTOWANIA. Jak urozmaicić śniadania i kolacje po wegetariańsku.
Szkoła Gotowania pozwala wzbogacić i urozmaicić naszą kuchnię w nowe pożywne i zdrowe potrawy o niespotykanych smakach. Jest adresowana do wszystkich osób, młodych i starszych, które są zdrowe i planują takimi pozostać, jak i tych, które maja problemy z nadwagą, chorobą wieńcową serca, nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, alergią, chorobą nowotworową- możemy temu przeciwdziałać. Oprócz pokazu przyrządzania, prezentacji i degustacji potraw będzie miał miejsce wykład „By jedzenie przynosiło zdrowie”. Powszechnie wiadomo, że wiele artykułów spożywczych dostępnych na rynku jest zchemizowanych. Ponadto cierpimy na różnego rodzaju alergie, jak oczyścić organizm i zminimalizować reakcje alergiczne. Na to pytanie odpowie promotor zdrowia Piotr Samulak. Udział w programie zorganizowanym wolontaryjnie przez Fundację ChSCh (Chrześcijańską Służbę Charytatywną ) w Słupsku jest bezpłatny.


